28 Mart 2010 Pazar

Yapım Aşamasında..


Yeni bir haftaya sağlıkla merhaba demenin şükrünü yaşayarak, yapmaya çalıştığım kapı süsünün hikayesini anlatmak istiyorum. Bir önceki yazıya gelen yorumların cevapları da burada olacak.
Evet arkadaşlar evdeki hesap, çarşıya uymadı tabiki :)
uzun aramalarım sonucunda kapı süsünün altındaki köpükten bulamadım burada. (Eminönünde varmış sanırım) O'na muadil olarak kasnağa elyaf sarmaya karar vermiştim. Elyaf aldım, kasnak ararken, yaklaşık 25cm çapında bir metal halka buldum ve onu aldım. Gelelim keçeye. Burada da yine küçük yerde yaşamanın dezavantajı çıktı karşıma. Metreyle satılıyordur diye düşündüğüm keçe de A4 kağıttan daha küçük boyutta tabakalar şeklinde satılıyormuş. Tanesi 2 TL. 1 taneden çıkar 4 adet yuvarlak, bana lazım belki 500 adet yuvarlak :))
Durum böyle olunca;  örnekten çok uzaklaşmak durumunda kalarak, tül almaya karar verdim. İki renkli daha güzel olacağını düşündüğümden, 1,5m beyaz,  1,5m de fuşya tül aldım. (Tabiki yetmedi :) )
Sıcak silikon yardımıyla önce elyafla çemberi kapladım, elyaf çok çabuk kirleneceği için etrafını, evde bulunan yaklaşık 2cm kalınlığındaki kurdela ile sardım. Böylelikle alt malzememiz tamamdı. 
Üzeri için; 3" keçe yazıyordu orjinalinde. Bende 7,5cm çapında bir yuvarlak çizdim ( Kupa bardak ağzı kadar) 
O çizdiğim yuvarlağı keserek 1 adet örnek alıp, katlı olan tüllere iğneleyip tek seferde 15 adet birden kestim. Bu işlemi tüller bitene kadar yaptım. Daha sonra 2 pembe, 2 beyaz yuvarlak alıp aynı resimdeki gibi katlayarak, iğneleyip, çembere batırdım. sanırım 250 tane falan oldu :)) çünkü 2 kutu iğne bitti. İğneleri küçük topuzlu iğne olanından kullandım. Toplamda 3 metre tül ile çemberin yarısını kaplayabildim. İğne tutmaz demişlerdi ama tuttu. Dikmelisin denmişti. Ama mümkün değil. En azından benim için :))
Sonuç olarak en kısa zamanda 3 metre daha tül alıp, bitireceğim inşallah...
Orjinalinden çok farklı da olsa yine de yapması zevkli oldu. Ama uzun ve yorucu da aynı zamanda.
Maliyeti 10TL yapması çook uzun bir süre..

  
İşte böyle..

6 yorum:

  1. bence seninki daha güzel oluyo...devam...:D:D:D

    YanıtlaSil
  2. :) Öyle mi dersiniz :)) Teşekkür ederim çok..

    YanıtlaSil
  3. acayip güzel bir şey çıkacak ortaya bence:) kullanmaya kıyamayacaksın:)
    öpüyorum canım,tam gaz devam:)

    YanıtlaSil
  4. inşallah... bakalım :))
    sabah kalktığımda sırtım çok ağrıyordu :) alışık değilimki el işi yapmaya..bu akşam alabilirsem tül, dediğin gibi gazla biter..
    ilk ve son olacak heralde, epey oyalıyor..
    Ama değecek inşallah..bende seni öpüyorum canımm..çok sağol..

    YanıtlaSil
  5. olucak bence cok da guzel gözüküyor ..elıne emegıne sağlık sımdıden..

    YanıtlaSil
  6. ayşegül, bir iğneye iplik geçirsen
    sadece 2 kez tuttursan ve diğerine geçsen
    düğüm atmadan ama. ipin uzunluğunda sıralanacak hepsi
    ya da düğümlesen de koparma ipi
    sonra da sıcak silikonla yapıştırsan. Benim bloğumdaki kapı süsünü gördün mü. ben ordakilerin hepsini sıcak silikonla yapıştırdım. eğer bittiyse de güle güle kullan canım..

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails