25 Şubat 2010 Perşembe

Yöresel Rumeli Yemeği...



Aslında bu yemeğin tam ismini bilmiyorum. Dayım rumeli tv'yi izlerken görmüş, canı istemiş yengemde yapmış :) sonra bana anlatınca benimde canım istedi, seveceğimi düşündüm ve dün akşam iş çıkışı kuzenimle birlikte yaptık. Yaparken de çok eğlendik.. Önce hamuru yanlış yaptık :) sonra onu kurabiyeye çevirip, yeni bir hamur yaptık :)) sonra erkekler sabırsızlandı, bize yumurta kırın biz çok acıktık demeye başladılar :) zor şartlar altında da olsa becerdik ve afiyetle yedik :)) Yapılışına gelince;

Hazırlık aşamasında;

Hamuru için;
3 yumurta,
biraz sıvı yağ,
tuz ve aldığı kadar un koyduk. (mantı hamuru gibi olmalı)
Bizimki dinlenmedi ama hamur dinlenince merdaneyle açıp, 1. resimdeki gibi erişteden daha kalın şekilde kesip, yağlı kağıt üzerinde fırında pişirdik.

Üzeri için;
2 adet büyük tavuk butunu haşlayıp didikledik ve daha önceden haşlamış olduğumuz bir miktar (arzuya göre) nohutu hazırladık.

Hamur pişince, borcamın en altına dizip, üzerine tavuğu haşladığımız suyu döküp, daha sonra da didiklenmiş tavuk ve haşlanmış nohutları dizdik. Birlikte ısınması ve hamurların ıslanması için tekrar fırına verdik.
Fırından çıkınca üzerine bol sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı salçalı sos da döküp servis yaptık...



Bende bu yazıyla birlikte, benim yemek tarifi verme yeteneğinin olmadığını anladım :)) Benden asla yemek blogcusu olmazmış gördük :))

Ama size bir fikir verebildiysem ne mutlu bana :))

4 yorum:

  1. harıka görunuyor canım ellerıne saglık.ne severım mantıyı:)hayırlı kandıller

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim sevgili Tülin, size de hayırlı kandiller diliyorum.

    YanıtlaSil
  3. cok lezzetli gözüküyor. neden olmasin gayet aciklayici yazmissin. daha önce duymamistim bu yemegi ama cok lezzetli odugu kesin:)

    YanıtlaSil
  4. Sağol canım benim.Öğlen yemekte anlattım yaptığımı :) dinlemesi bile güzel,süper olur dediler :)
    yapması çok basit, yalnız biraz zaman alıyor.çok az ölçüden denersin belki..

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails