16 Şubat 2010 Salı

Kuşburnu marmelatlı pasta

Sevdiğim bir kardeşim memleketi olan Tokat'tan bize kuşburnu marmelatı getirmiş. Bende faydalı olan kuşburnunu, faydasız olan pastayla birleştirdim. Ortaya çok hafif bir tatlı çıktı. Ben bu pastayı daha önce yemiştim. Ama onun içinde krem şanti yoktu. Çok uzun süre önce yediğim için hatırlayamadım. Kaç gündür canım istiyor, bari böylesini yapayım dedim. Tadını ben beğendim. Kekini sütle ıslattım. Dediğim gibi hafif oldu. Ama aklım hala o sade olanında. Bilen varsa söylesin lütfeen :)



9 yorum:

  1. ayşegülcüm bence çok güzel görünüyor tadıda öyledir eminim.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ellerne sağlık, görüntüsü hoş olmuş, selamlar...

    YanıtlaSil
  3. Pasta nefis görünüyor.Ellerinize sağlık.Sevgilerr bıraktım.

    YanıtlaSil
  4. Filiz, Ümmühan, Paşakızı çok teşekkür ediyorum size. Allah razı olsun, sağolun.

    YanıtlaSil
  5. pasta delisi ben sendende bir dilim istiyorum. cok güzel gözüküyor. kusburnu marmeladini ilk senden duydum. cok ilginc. arastiricam öptüm selam lar

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık güzel gözüküyor,işallah bir an önce hatırlarsın da o güzel pastayı da bizimle paylaşırsın..

    kuşburnu marmeladı bize de geliyor annemin komşularından her sene ama hiç pasta yapmak aklıma gelmemişti güzel fikirmiş:)

    YanıtlaSil
  7. Betülcüm hemen bir dilim göndereyim :) Bu marmelatı evde de yapıyorlar ama benimki hazırdı. Sende orada bulabilirsin sanırım. Bulamazsan gönderirim istersen canım.Tadı bence güzel.

    YanıtlaSil
  8. Behiyecim teşekkür ederim.Bende önceden kafkas dan alıyordum. Böyle birinin memleketinden getirmesi çok güzel bişeymiş. Çok hoşuma gitti. Bizim memleketimiz yok :( yani babam Ankaralı annem Gölcüklü. Neyse konuyu çok uzattım :) pasta çok hafif oldu, ama keki az ıslatmak lazım. Onu da söylemek istedim.

    YanıtlaSil
  9. sagolasin canim almanya marmelat cenneti sahane recelleri var eminim bulurum gözüme hic takilmamamsina sasirdim sadece

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails