26 Mayıs 2010 Çarşamba

Dua..


Allah’ım, Muhammed ve âline salat eyle ve yüzümü eskitecek, zihnimi karıştıracak, düşüncelerimi dağıtacak, uzun süre beni meşgul edecek borca düşürme beni.
Rabbim, borç tasası ve düşüncesinden, borç meşguliyeti ve uykusuzluğundan sana sığınırım. O halde, Muhammed ve âline salat eyle ve beni böyle bir duruma düşürme.
Rabbim, borcun hayattaki zilletinden ve ölümden sonraki vebalinden sana sığınırım. O halde Muhammed ve âline salat eyle ve artan bir zenginlikle ya da ardı kesilmeyen yetecek bir rızkla borçlanmaktan koru beni.

Allah’ım, Muhammed ve âline salat eyle, israfa ve ihtiyaçtan fazla tüketime karşı beni koru; bağışta bulunmak ve ifrat ve tefritten sakınıp orta bir yol izlemekle beni düzelt; gideri gelire göre ayarlamayı bana öğret; lütfunla beni savurganlıktan koru; rızkımı helal yollardan ver; harcamamı iyilik kapılarına yönelt; gurur ve kibir getirecek, zulme sürükleyecek, taşkınlığa sebep olacak malı benden al.

Allah’ım, yoksullarla birlikteliği bana sevdir; güzel sabırla onlarla birliktelikte bana yardım et. Fani dünya malından beni nasipsiz ettiğin şeyleri, kalıcı hazinelerinde benim için biriktir. Dünyanın değersiz mal ve metaından bana bahşettiklerini komşuluğuna ulaşmak, yakınlığına kavuşmak ve cennete ağmak vesilesi kıl. Hiç kuşku yok, sen büyük lütuf sahibisin; sen cömertsin, kerem sahibisin.

Yine çok güzel bir dua...Borcu ödemekte Allah'tan yardım istemek..
Öncelikle Rabbim kulluk borcumuzu yerine getirmemizi nasip etsin...Daha sonra namaz borcumuzu bırakmasın inşallah diyorum..Ve tabi olmazsa olmaz Dünya borçları olan kardeşlerimiz içinde Rabbim ödeme kolaylığı ihsan eylesin...

Dualarımız kabul olsun inşallah..

AMİN...

6 yorum:

  1. ayşegülcüm amin amin amin amin amin
    inşallah....

    böyle bir duaya o kadar çok ihtiyacım varki bugünlerde

    tevafuk oldu allah razı olsun

    YanıtlaSil
  2. BELLA ORACIÓN, ORO CONTIGO HERMANO.
    SALUDO DE PAZ Y AMISTAD

    YanıtlaSil
  3. amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnn :))) cok derinden

    YanıtlaSil
  4. Amin diyeyim ben de kendim ve diğer arkadaşlarım adına, biz de ev aldık onun borçlarını ödüyoruz, Allah sıkıntısız ödememizi nasip etsin
    Sağolasın Ayşegül

    YanıtlaSil
  5. Amin amin amin. Paylaşımın için teşekkürler.Allah razı olsun

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails