26 Nisan 2010 Pazartesi

Uzun Değil Çok Uzun Bir Post ve Baby Shower Partimiz :)

10 gün olmuş yazmayalı, aslında daha uzun geldi bana. Alışmıştım ya hergün yazmaya. Hem işlerimin yoğunluğu, hemde blog dünyasındaki bazı garip davranışlar (Cahide abla burada çok güzel anlatmış) yazmamama sebep oldu açıkçası. Çevremdeki birkaç dost yazmaya devam etmelisin dedi. Hem tariflerden ( ki hiçbiri benim tarifim değil) hemde diğer paylaştıklarımdan faydalanıyorlarmış. Benim amacım zaten buydu. Yok bilmem kaç kişi izliyor, yok şu kadar yorum yazılmış, benim derdim o olmadı hiç bir zaman. İzleyen arkadaşlarımdan Allah razı olsun, içten yorum yapanlardan da... Ama şunu anladım ki; sen birini izlemiyorsan o da seni izlemiyor bu blog camiasında. Çoğunda samimiyet bulamadım. ( istisnalar hariç) Mesela yazmaya ara verdiğimde izleyicim 126 ydı. şimdi 125 :)) Neyse..diyorum ya benim derdim o değil, ama dikkatimi de çekmedi değil!!!

Ohh anlattım derdimi.  Ne dertliymişim meğer :))
Bırakarak bunları bir kenara postumun asıl konusunu yazmak istiyorum.
Eşimin halasının gelini 8,5 eltimse 4,5 aylık hamile... Hem görüşmek için hemde onlara moral olması açısından bizim evde toplantık. Yani bildiğiniz baby shower yaptık.Kızların haberi yoktu, onlara sürpriz oldu.
İkisini bir arada yaptım çünkü; böyle bir parti yapıldığından onların haberleri yoktu, eğer sadece 8,5 aylık olan için yapsaydım 4,5 aylık olan için sürpriz olmayacaktı.
Ben niyet ettim, ailelerini çağırdım. Allah da bütün işlerimi rast getirdi, pek yorulmadan, sonunda aldığım sıcacık teşekkülerler, içten edilen dualarla günü tamamladık. 19 kişiydik toplamda :) ama yinede çok sakin çok güzel geçti. Pazar günü olması dolayısıyla erkeklerde vardı tabi (değişik bi baby shower oldu bu :) )
erkekler terasta, orta yaşlılar salonda :)  biz gençler :) mutfaktaydık.
Börekler hariç yapılanların tamımı bana ait :)
Neyse ben yine çok konuştum...resimlere geçiyim dimi :)

Masamız;



Açık Büfemizdekiler;


Yaprak sarma

Sosis Buketi


Kıymalı Arnavut Böreği


Nohut Salatası


Truff


Antep Fıstıklı Düğme Kurabiyeler


Kırmızı Biber Sarması


Ispanaklı Arnavut Böreği

Hazır Soslu Yalancı Yavuk Göğsü


Masada sadece pastamız ve böreklere eşlik etmesi için havuç kızartması vardı...

ve işte son olarak pastamız :)


Bebeklerin karnına dikkat :)
Diyorum ya Allah yardım etti. Bebekler gerçeklerine çok benzediler...


İşte böyle geçti bir pazar günümüz daha. Şimdi sırada gelmesi gereken iki adet bebek var beklenen. Sağlıkla kucaklarına almalarını diliyorum Allahtan. Onlar memnun aileleri daha memnun ayrıldılar, ben hepsinden memnun :)

Tamam artık sustum :)
Herkese hayırlı haftalar diliyorum, yavaş yavaş dönüyorum :))

21 yorum:

  1. Esselamü aleyküm ve rahmetullah..

    Tatlım hoşgeldin, yazılarınıda senide çok özlemiştim :)

    Başkalarının dediklerine kulak asma sadece yaz! derim ben :)

    O partiyede bayıldım ne kadar şanslı insanlar, çevrelerinde onların mutlu olması için uğraşan biri var :) Allah kabul etsin.

    Yazmayı sakın bırakma canım..

    Sıhhat ve selametle, arayı çok açma, kolay gelsin hayırlı haftalar..

    YanıtlaSil
  2. ve aleykum selam..
    işte benim en kıymetli izleyicilerimden biri :)) Allah senden razı olsun.. çok sağol. çok güzel yorumun için.
    Dediğin doğru.Bende öyle yapıyorum işte..asmadım, yazdım :))
    iyi geldi bana bu yorum :))

    YanıtlaSil
  3. ayşegül uzun post ve baby shower partisi deyince bende sen hamilesin sandım
    darısıda sana inşallah hayırlısından
    ellerine sağlık herşey harika görünüyor....

    YanıtlaSil
  4. Merhaba evet ayşegül kesinlikle sana katılıyorum ,benimde anlamadığım bişeyler dönüyor hoş anlamamda gerekmiyor.benimde blog kurmamın sebepleri yaptıgım günlük faliyetleri kayıd altına almam,boş vakitlerimi ev hanımı olarak bir şeyler yaptığımı hissetmek.tabikide olumlu yorumlar seni izleyenler insanın hoşuna gidiyor ruhunuz okşanıyor ama benim için odak nokta değil.hatta bir ara yorumları yayınlayamıyordum bilgisayarda sorun vardı baya laf yedim.demekki herkezin amaçları farklı ben ne para kazanıyorum ne ünlü olmak istiyorum nede ticari amaçlı kullanıyorum ,çok keyif alıyorum o benin blogum bana ait .seni keyifle takip ediyorum .sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  5. canim benim ya rabbim kabul etsin nekadar iyi yapmissin hersey ne kadar lezzetli hersey nekadar sicak gözüküyor nekadar kismetlii anne adaylari onlar:)degilmi...
    nekadar maharetlisin nekadar hamaratsin sen ama tariflerinide bekliyoruz ona göre:)
    ikiside kiz bebek bekliyorlar anladigim kadariyla hadi hayirlisiyla kaavusmayi nasip etsin.selamlar cok benden

    YanıtlaSil
  6. ne kadar iyi yapmışsın, nasıl mutlu olmuşlardır ellerine sağlık ayşegül

    YanıtlaSil
  7. hakıkaten blog dunyası cok garıp.. kımıızlersen o senı ızlıyor. ara ver hop gıdıverıyor. zaten ıkı basamaklı rakamlara gecelı bır ıkı ay olmusken eksıldıklerınde bır haylı uzucu olur dıye dusnuyorum. ınslh sızınde babyshowerınızı goruruz. ıyı haftalar

    www.memolininannesi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. evet çok güzel bir sürpriz olmuş Ayşegülcüğüm bence de aldırma herkesin samimi olmasını da bekleme zaten burası sanal bir dünya sonuçda ama çok samimi dostluklar da kurulabiliyor burada ben de ne çok yorum kaygısı çektim nede çok ziyaretcim olsun diye çabaladım yazmaya devam ettim önceleri sadece 1 yorum aldığım yazılarım vardı ve hiç bir zaman 45 50 yorum almadım ama umurumda da değil bana gelen samimi arkadaşlarımın yorumları güzel sözleride yeter sende devam et canım kendin için yap sevgiler

    YanıtlaSil
  9. süper olmuş parti:):) ben davetiyeyi çok beğendim.Senmi yaptın,yakın bir fotosunu istiyorum:):)

    YanıtlaSil
  10. çoğumuz aynı dertten muzdaribiz belli :)

    sibel; teşekkür ediyorum.

    filiz; aman inşallah hayırlı zamanda, çok sağol.

    betül; aminnnn inşallahhh canım. sen ne kadar güzel şeyler yazmışsın. onların hepsi ben olamam :) Allah razı olsun. Evet ikiside kız olacaklar inş.İnşallah canım. ileticem selamlarını güzelim..

    burcu; senin yaptıklarının yanında bişi değil bunlar.çok sağol canım.teşekkür ediyorum. evet onlar mutlu oldukça ben daha da mutlu oldum bi de o var :)

    YanıtlaSil
  11. memolinin annesi; evet yazacak da ha çok sey var aslında. hayırlısı olsun..takmamak lazım işte..ama arada takılıyoruz. benim shower için hayırlısı :) bu arada eşim dalga geçiyor, onlar senin pasta yapsa senin gibi (kilolu)barbie bebek yok diyo :))

    papatya 68; teşekkür ediyorum, diyorum ya benim de umurumda değil, ama saf da değiliz. görüyoruz yani :) onu demek istedim. Benimde güzel arkadaşıklarım oluştu, öğrendiğim çok şey oldu..iyi yönünden tutup devam ettim işte bende...

    eslemce; sağol canım :) davetiye değil de karşılamak içindi o. evet ben yaptım picasa da. yazıcıdan çıkartıp, kartona yapıştırdım, girişe astım. orjinalini bulayım, mail atarım :)

    YanıtlaSil
  12. Yok yok, bırakma sakın. Merak ettims eni ama sormaya bir türlü vaktim olmadı. İzleyici meselesi de bi garip evet. Benim izlemeye aldıklarım çok değil. Ama blogumda kaydettiğim bir sürü kişi var. Ve kim izlemiş kim izlememiş diye de hiç merak etmiyorum:) Ben yazıyorum, okuyan okusun. He tabi çok daha fazla izleyenim olsa ve yazdıklarımı çok daha fazla kişi olsa hoşuma gider ama zorlamaya da gerek yok yani.
    Tarifleri de bekliyorum :) Özellikle de düğme kurabiyeninkini.

    YanıtlaSil
  13. Yüreğine ve ellerine sağlık herşey harika gözüküyoo..Anne adaylarınada hayırlı olsun Rabbim sağlıklı uzun ömür versin analı babalı büyütmek nasip etisn.
    İlk yazdıklarına katılıyorum kıskananlar çook olur takip ettiğim bikaç blog arkadaşımın başınada geldi çekemeyenler çook benim başıma gelmedi ama sayfamıda zaten fazla güncelleyen birisi değilim izleyici sayım kaçç nie az die kuruntularım yook nesee ama sen kulaklarını tıka umursama yazmaya devam etttt mahrum bırakma sayfandan beni a.e.o hoşçakall

    YanıtlaSil
  14. ne kadar maharatlsiniz siz öyle, ya hepsinin tarifini istiyorum ama süğer bişeyler bunlar :)

    YanıtlaSil
  15. kirazzade; doğru diyorsun..
    tariflerini de vericem inşallah.. :)

    hatice; sağol canım. Aminnnnnnnn...
    :) çok sağol..inşallah güzel yazılar, güzel sofralar paylaşırım..

    hayal meyal; :) utandım şimdi. inşallah yazıcam.. çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  16. herşey harika orada olmak istersim doğrusu:)))))
    ellerine sağlık yiyenlere afiyetolsun
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  17. Vallahi utanarak baktım kayıda:)cnm tekrar kusura bakma,,kötü bir zamanlama tesadüfü:((

    İşallah ilerleyen zamanlarda senin bebeğine neler yapacağım neler..sözzz:))

    bu arada herşey harika gözüküyor..emeğine sağlık:)

    YanıtlaSil
  18. sarı mutfak-hande; :) hoşgeldin. çok teşekkür ederim. çok sağolun ç

    Behiyecim :) merakla baktın dimi pasta neye benzemiş diye :) olur mu hiç üzülme, kısmet değilmiş :( ama ikinci kısım çok hoşuma gitti. haber olursa ilk duyanlardan olacaksın :))
    bi akşam yatarken evde olan barbie bebeğin karnına bişi koymak geldi aklıma, sonra uyguladım, oldu da :) bi tane daha bebek aldım, öyle hallettim bende napiyim :)

    YanıtlaSil
  19. ama tasarım gücün yüksek yani o kesin:)pastanın kenarları da çok güzel olmuş,anne adaylarınız nasıl sevinmiştir görüntüye..hayırlısıyla güzel doğum haberlerini de alırız senden

    YanıtlaSil
  20. sevgili ayşegül çok hoş bir yazı olmuş...ne işle meşgul olduğunu merak ettim doğrusu.aşçı olduğunu düşünmeye başladım :)) ne güzel olmuş,,,bende 3.5 aylık hamileyim bilseydim gelirdim dermişiiiim :)
    Allah sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza almamızı nasip etsin inş...

    YanıtlaSil
  21. Behiyecim; inşallah canım..bildiririm tabi güzel haberlerini. yorumun için de ayrıca sağol, pastanın kenarlarını yapmak o an geldi aklıma , planlanmış birşey değildi :)) ama oldu çok şükür..

    turuncu; :) çok teşekkürler..ben mi :) muhasebe benim işim :)) ön muhasebe yani.. yok canım..pek bişey bildiğim yok, yapmaktan çok süslemesini severim hatta..çok sağol. ne kadar güzel..Rabbim sağlıkla yüzünü göstersin inşallah..

    sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails