12 Haziran 2010 Cumartesi

Kıymetini Bilenlerden Eyle Ya Rabbi!!!

Bugün Mübarek aylardan Recep ayının ilk günü..biraz olsun ses vermek biraz da bilgilendirmek için aşağıdaki yazıyı yayınlamak istedim..
Bu mübarek günlerin kıymetini bilenlerden, mükafatını alanlardan olmak dileğiyle..
Bu gece yapılan dualar red olunmazmış..Yapacağınız dualarınız şimdiden kabul olsun inşallah..
Şu uzun ve sıcak günlerde tutulan oruçların kabul olması..sadece dilimiz ile değil, nefsimiz için tutulmuş oruçlar olması dileğiyle..Recebi gördüğümüz gibi, Şaban ve Ramazanı da yaşamayı nasip etsin inşallah..
"Receb, günahları bırakmak, Şaban, ibadetlere yönelmek, Ramazan ise, dereceler beklentisine girmek içindir"
İlk iş günahları bırakmak, e o zaman haydi bismillah..



Recep, şaban ve ramazan ayları ibadet ve maneviyat olarak diğer aylara göre daha üstün bir şeref ve fazilete sahiptir.


Hz. Resul-ü Ekrem'den (s.a.a) nakledilen bir hadisinde şöyle buyurmaktadır: "Recep Allah'ın büyük ayıdır. Hiçbir ay hürmet ve fazilette bu aya ulaşamaz. Bu ayda kafirlerle savaş haramdır. Şunu bilin ki recep Allah'ın ayı, şaban benim ayım, ve ramazan ümmetimin ayıdır. Kim recep ayının bir gününü oruç tutarsa, Allah'ın rızasını kazanmış olur. Allah'ın gazabı ondan uzaklaşır ve cehennem kapılarından birisi onun yüzüne kapanır."

Recep benim ümmetim için mağfiret dileme ayıdır. Bu ayda istiğfar edin (tevbe edin ve bağışlanma dileyin.) Zira Hak Teala, çok bağışlayan ve rahimdir. Recep ayına "Asabb" (dökülen) denir; zira bu ayda benim ümmetimin üzerine çok rahmet dökülür. O halde şu zikri çok söyleyin:

"Esteğfirullahe ve es'eluhu't-tevbe."
"Allah'tan mağfiret ve tevbe diliyorum."

İbn-i Babeveyh, Salim'den şöyle rivayet etmiştir:

"Ben recep ayının sonuna bir kaç gün kala İmam Sadık'ın (a.s) yanına gitmiştim. Beni görür-görmez şöyle buyurdu:

"Ey Salim! Bu ayda hiç oruç tuttun mu?" "Hayır vallahi" dedim "ey Resulullah'ın oğlu!" İmam (a.s) şöyle buyurdu: "O kadar sevap kaybetmişsin ki miktarını ancak Allah (c.c) bilir. Bu, Allah'ın üstün kıldığı ve hürmetini yücelttiği bir aydır. Bu ayda oruç tutanları kendi ikram ve değerlendirmesine mazhar kılmayı kendisine farz kılmıştır. Salim diyor ki ben: "Ey Resulullah'ın oğlu, eğer bu ayın kalan günlerini oruç tutarsam, bu ayda oruç tutanların sevabının bir kısmını elde etmiş olabilir miyim? diye sorduğumda şöyle buyurdu: "Ey Salim! Kim bu ayın sonundan bir gün oruç tutarsa, ölüm anındaki can çekişme ve rahatsızlıklardan, ölüm sonrasının dehşetinden ve kabir azabından kurtulur. Kim bu ayın sonundan iki gün oruç tutarsa, Sırat'tan kolaylıkla geçer ve kim bu ayın sonundan üç gün oruç tutarsa, kıyamet gününün büyük korkusu, dehşet ve zorluklarından kurtulur ve kendisine cehennem ateşinden kurtuluş beratı verilir."

Selam ve dua ile..

10 yorum:

  1. ayşegülcüm
    amin inşallah.

    nasılsın görüşemiyoruz ...

    YanıtlaSil
  2. canım sağol..çok iyiyim Allah'a şükür. Bi sıkıntımız yok..uzak kalıyorum bloglara ve tabiki kendi bloguma..sebebi yoğunluk başka birşey değil..tekrar sağol canım..

    YanıtlaSil
  3. canım Allah razı olsun.çok sağol.ünya telaşlarına dalıp gidiyoruz.hatırlattığın için sağol.

    YanıtlaSil
  4. amin inşallah dualrımızı yapabilmeyi nasip etsin inşallah

    YanıtlaSil
  5. Allah razı olsun Ayşegül bizlere de hatırlattın alacağımız sevaplara sen de vesile oldun, Allah da sana bunun mükafatını verir hayırlısıyla selamlar

    YanıtlaSil
  6. bekliyoruz 4gözle eski ilgini ha ona göre

    YanıtlaSil
  7. a. r.olsun canim benim

    YanıtlaSil
  8. Hastalara şifa,borçlulara eda,kimsesizlere hami,muhtaca dost eli,
    Küslere barış,işsize iş,mekanı olmayana hayırlı mekan,
    Evladı olmayana hayırlı evlad,rızgı dar olanlara bolluk,
    Sıkıntısı olanlarada hayırlı kolaylık nasib eyle YA RABBİ..!
    Dualarınız kabul,kandiliniz mübarek olsun.

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar Hayirli Kandiller, Allahim yenisine erdirsin insallah. Hac ca gidemenizede üzüldüm. Insallah senye 3 kisi gidersiniz cok güzel bir haber, allahim hayirlara vesile etsin insallah, sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails